Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
9. 10. 2012
Figové víno
1 kilogram fíg pokrájame na kúsky, ktoré dáme do nádoby. Zvaríme osemdesiat deka práškového cukru v troch litroch vody a vlažnú zmes nalejeme na figy. Pridáme jeden dekagram droždia, jeden dekagram kyseliny vínnej a nádobu previažeme papierom. Dáme k zdroju tepla a každý deň obsah premiešame. Po dvoch týždňoch stiahneme víno hadičkou do inej nádoby, previažeme ju hrdlo plátnom a dáme do chladu. Asi po štyroch až šiestich týždňoch stáčame do fliaš. Zvyšné figy môžeme použiť druhýkrát - Dáme to isté čo na začiatku a rovnakým spôsobom vyrobíme figový druhák.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára