2. 10. 2012

Kysnuté praclíky z celozrnnej múky

250 ml mlieka, 1 PL medu, 20 g droždia, 2 žítky, 100 g polohrubej múky, 300 g jemnej celozrnnej múky, 100 g sójovej múky, štipka soli, 100 g rastlinného tuku

Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor, droždie a dáme vykysnút. K vykysnutému kvásku pridáme žítky, múku, rastlinný tuk a sol, všetko spolu zamiesime a vypracujeme dost tuhé cesto, ktoré necháme vykysnút. Potom ho cesto na pomúčenej doske spracujeme a pokrájame na malé kúsky,ktoré rozvalkáme a formujeme na praclíky. Pracííky poukladáme na slabo vymastený plech, potrieme rozšlahaným vajcom a upečieme.
Obmena : Praclíky môžeme pre upečením posypat makom, sezamom alebo lanovým semenom.

Žiadne komentáre: