29. 10. 2012

Eintopf z kyslej kapusty

2 kuracie prsia,700 g kyslej kapusty,4 mrkvy,350 g uvarenej tmavej fazule,veľká cibuľa,veľký zemiak, olej,mleté čierne korenie,soľ,mletá červená paprika,vegeta,rasca,250 ml kyslej alebo sladkej smotany

Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno, mrkvu na kolieska.Potom na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a mrkvu, opražíme,posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a podlejeme, osolíme, pridáme rascu a 10 minút dusíme.Medzitým si nakrájame na drobnejšie kyslú kapustu. Zemiak očistíme a nastrúhame najemno.Kapustu a zemiak pridáme ju do hrnca. Dusíme všetko za občasného premiešania domäkka, ak treba trošku podlejeme. Pridáme uvarenú fazuľu, zjemníme pridaním kyslej smotany.Do smotany pridáme najskôr trochu horúcej šťavy z hrnca, premiešame a potom všetko vlejeme do zmesi, ochutíme vegetou, okorenímea ešte chvíľu povaríme.Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre: