zeler,
¾ l vody, ¼ l octu, 30 g soli, 100 g kryštaľového cukru, celé
čierne korenie, bobkový list, 100 g cibuľky, ½ dl oleja
Pekný,
biely zeler odrežeme od vňate, dobre umyjeme a olúpeme. Potom
znovu umyjeme, ozdobným nožom pokrájame na plátky a rýchlo
sparíme vo vriacej, slabo okyslenej vode. Ocedený zeler schladíme
v studenej vode, uložíme do pripravených pohárov a prekladáme
očistenou a na kolieska pokrájanou cibuľkou. Vodu, cukor, ocot,
soľ, celé čierne korenie a bobkový list dáme zovrieť. K
polovychladnutému roztoku pridáme olej, nalejeme na zeler a poháre
dobre uzavrieme. Poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od
bodu varu sterilizujeme 35 minút a o 2 dni sterilizáciu opakujeme.
Z hrnca vyberieme a vychladnuté odložíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára