½
kg bravčového mäsa zo stehna, soľ, 60 g šunky, 8 feferoniek, 60
g oštiepka, 15 g hladkej múky na poprášenie, 60 g masti na
opekanie, lyžička rajčiakového pretlaku, strúčik cesnaku, 60 g
údenej slaniny, voda
Mäso
pokrájame na 60 g filé, naklepeme, posolíme a plníme feferonkou,
plátkom šunky a oštiepka, zložíme napoly, okraje spojíme
drievkom a poprášime múkou. Z oboch strán ich opečieme na
rozpálenej masti, podlejeme vodou, prikrjeme a dusíme 15 minút.
Potom filé vyberieme a do šťavy pridáme rajčiakový pretlak,
postrúhaný cesnak a prilejeme k nej ½ dl vody. Dobre povaríme, až
kám sa masť neoddeľuje od šťavy. Filé polejeme šťavou a na
každé dáme plátok opečenej slaniny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára