2. 10. 2016

Plnené bravčové filé

½ kg bravčového mäsa zo stehna, soľ, 60 g šunky, 8 feferoniek, 60 g oštiepka, 15 g hladkej múky na poprášenie, 60 g masti na opekanie, lyžička rajčiakového pretlaku, strúčik cesnaku, 60 g údenej slaniny, voda
Mäso pokrájame na 60 g filé, naklepeme, posolíme a plníme feferonkou, plátkom šunky a oštiepka, zložíme napoly, okraje spojíme drievkom a poprášime múkou. Z oboch strán ich opečieme na rozpálenej masti, podlejeme vodou, prikrjeme a dusíme 15 minút. Potom filé vyberieme a do šťavy pridáme rajčiakový pretlak, postrúhaný cesnak a prilejeme k nej ½ dl vody. Dobre povaríme, až kám sa masť neoddeľuje od šťavy. Filé polejeme šťavou a na každé dáme plátok opečenej slaniny.

Žiadne komentáre: