20. 7. 2016

Vyprážané vajcia

300 g zemiakov., 120 g tvrdého syra., 60 g hrubej múky., soľ., mleté čierne korenie., 4 vajcia uvarené na tvrdo., 30 g hladkej múky., 2 vajcia.,1 dl mlieka., 50 g strúhanky, 60 g oleja
Do mäkka uvarené zemiaky ocedíme, olúpeme, zomelieme, dáme na dosku, pridáme postrúhaný syr, hrubú múku, soľ, mlete čierne korenie a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme plátok a nakrájame na 4 štvorce. Na každý dáme olúpané, na tvrdo uvarené vajce, cesto pevne uzavrieme, obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach s mliekom, strúhanke a na rozpálenom oleji po oboch stranách vyprážame do zlatista. Podávame so špenátom.

Žiadne komentáre: