20. 7. 2016

Smotanové langoše

1 kg hladká múka., 2 vajcia., 400 ml mlieka., 250 ml kyslej smotany., 4 kl soli., 50 g droždia., kocka cukru., zortlačený cesnak., postrúhaný syr., smotana., kečup
Deň vopred si pripravíme cesto: Do 200 ml vlažného osladeného mlieka dáme napučať droždie. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto. Vložíme cesto do väčšieho mikroténového vrecka a dáme do chladničky. (Cesto vydrží v chladničke 3-4 dni.) Mastnými rukami vyformujeme z cesta asi 20 bochníkov a každý povyťahujeme tak, aby vznikol kruh. Na horúcom tuku vypražíme z obidvoch strán. Hotové langoše potrieme rozotreným osoleným cesnakom (pridáme trošku vody), smotanou a posypeme syrom. Podľa chuti môžeme ešte pokvapkať kečupom.

Žiadne komentáre: