20. 7. 2016

Listkove cesto plnene hlivami

1 balenie lístkového cesta (500 g), 300 g hlív, olej, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 3 vajcia
Lístkové cesto necháme rozmraziť, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a pokrájame na obdĺžniky. Na každý dáme lyžicu plnky, okraje cesta natrieme rozšľahaným vajcom a dokonale spojíme. Uložíme na studenou vodou opláchnutý plech, natrieme vajcom a upečieme. Plnka: Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané hlivy, osolíme a podusíme. Potom pridáme dve rozšľahané vajcia, okoreníme a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Primiešame posekanú petržlenovú vňať a necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre: