18. 7. 2016

Oškvarkové pagáčiky

650 g hladkej múky., 300 g oškvarkov., 2 žĺtky., 30 g masla., 2 pl vína., 30 g droždia., ¼ l mlieka., 2 kocky cukru., 1 kl soli

Múku rozdelíme na polovice. Do jednej polovice zamiesime pomleté škvarky, do druhej dáme rozpustené maslo, žĺtky, soľ, víno a v mlieku vykysnuté droždie s cukrom. Cesto s droždím dobre vymiesime a necháme vykysnúť Vykysnuté cesto rozvaľkáme a položíme naň škvarkové rozvaľkané cesto a zabalíme. Tenko zotvaľkáme potom preložíme na tretiny a necháme ½ hodiny odpočívať. Prekladanie opakujeme ešte dva razy. Potom cesto rozvaľkáme a pohárom vykrajujeme pagáčiky, ktoré navrchu zdobíme nožom Poukladáme na plech potrieme vajcom a v horúcej rúre upečieme do ružova.

Žiadne komentáre: