360 g hladkej múky., 1 dl mlieka., 2 žĺtky., 2 pl rumu., 1 pl pomarančovej alebo citrónovej šťavy., troška soli., 50 g práškového cukru., 50 g masla
KVÁSOK: ¾ l mlieka., 15 g práškového cukru., 25 g droždia., 20 g hladkej múky
V ¾ dl mlieka rozmiešame droždie, práškový cukor, múku a dáme vykysnúť. K múke pridáme vykysnutý kvások, v mlieku rozmiešame žĺtky, rum, pomarančovú alebo citrónovú šťavu, soľ, cukor, rozpustené maslo. Cesto dobře vypracujeme a dáme vykysnúť. Cesto dobre rozvaľkáme a pohárikom vykrajujeme pampúšiky, ktoré necháme na doske podkysnúť. Pampúšiky kladieme do rozpálenej masti, vypražíme ich po oboch stranách a posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára