20. 7. 2016

Jablková žemlovka

6 žemlí., ¾ l mlieka., 1 balíček vanilkového cukru., 1 vajce., 50 g masla., ½ kg jabĺk., 1 kl mletej škorice., 100 g cukru

Žemle rozkrojíme na ½ a zalejeme teplým mliekom. Necháme rozmočiť. Rozmočené žemle vyžmýkame, pridáme vajce, rozpustené maslo, vanilkový cukor a dobre zamiešame. Jablká olúpeme, postrúhame, pridáme k nim mletú škoricu, cukor a dobře rozmiešame. Formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vložíme ½ pripravených žemlí. Posypeme už pripravenými jablkami a zakryjeme druhou ½ žemlí. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečenú posypeme práškovým cukrom alebo ovocnou oblohou.

Žiadne komentáre: