25. 6. 2009

Paštéta z husacej pečene

Suroviny: 30-40 dag husacej pečene z vykŕmenej husi, 1 žemľa, 2 dag cibuľky, 1/2 dl bieleho vína, 2 dag údenej slaniny, soľ, muškátový oriešok, biele korenie 

Postup: Husaciu pečeň a olúpanú, korky zbavenú žemľu namočíme do mlieka. 2emľu vytlačíme a s pečenou pretrieme cez sito. Potom pridáme jemne postrúhanú cibuľu, soľ, vajce, postrúhaný muškátový oriešok, zomleté biele korenie, víno a údenú slaninu pokrájanú na drobné kocky. Spolu dobre vymiešame a nalejeme do menšej vymastenej nákypovej formy, ktorú vložíme do vriacej vody a prikrytú pomaly varíme asi hodinu. (Voda, v ktorej sa paštéta varí, má siahať do tretiny formy.) Do paštéty môžeme pridať osobitne udusenú husaciu pečeň pokrájanú na kocky.


Žiadne komentáre: