Suroviny: 60 dag teľacích pľúcok, 4 dag masti, 3 dag cibule, 6 dag hladkej múky, 8 dag koreňovej zeleniny, 2 dag horčice, 1 dl smotany alebo 2 dl mlieka, ocot, voda, soľ, čierne korenie, bobkový list, cesnak
Postup: Teľacie pľúcka umyjeme a dáme do vriacej vody, pridáme bobkový list, soľ, strúčik cesnaku a varíme. Mäkké pľúcka vyberieme a necháme vychladnúť, aby sa dali ľahko krájať. Na masti opražíme zeleninu a cibuľu pokrájané na plátky a múku. Potom zalejeme vývarom z pľúcok a povaríme. Nakoniec pridáme smotanu, korenie, horčicu a ocot, omáčku pretrieme, pridáme k nej nadrobno pokrájané pľúcka a spolu ešte povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára