Suroviny: 4 dag masti, 4 dag slaniny, 5 dag cibule, 50 dag baranieho mäsa z pliecka, soľ, červená paprika, 40 dag kelu, 20 dag zemiakov, 2 dag hladkej múky, cesnak, rasca, čierne korenie
Postup: Údenú slaninu pokrájanú na kocky rozškvaríme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a podusíme. Potom pridáme červenú papriku, mäso pokrájané na menšie kúsky, soľ, korenie, rascu, pokrájaný cesnak, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme umytý, pokrájaný kel. Z masti a múky pripravíme žltú zápražku, ktorou zahustíme mäkké mäso s kelom. Pred dovarením pridáme očistené zemiaky pokrájané na drobné kocky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára