29. 6. 2009

Husárska roláda

Suroviny: 500 g prerasteného bravčového bôčika, 250 g bravčového mäsa z pliecka. 2 cibule, rasca, mletá červená paprika, 4 strúčiky cesnaku, 100 g mäkkej salámy, soľ, masť, 20 g hladkej múky 

Postup: Bôčik vykostíme, rozrežeme na plát a rozklepeme. Bravčové mäso pomelieme spolu s cibuľou, pridáme rascu, mletú červenú papriku a cesnak rozotretý so soľou. Všetko spolu vymiešame a spolu s pokrájanou salámou rozložíme rovnomerne na pripravený bôčik, ktorý zvinieme, previažeme pevnou niťou, osolíme, uložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vodou a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia mäso obraciame a podlievame. Mäkkú roládu vyberieme a uložíme na teplé miesto. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme studenou vodou, povaríme a precedíme. Z rolády odstránime niť a roládu pokrájame na plátky.

Žiadne komentáre: