Suroviny: 600 g rýb, 1,25 l vody, soľ, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 1 bobkový list, zelená petržlenová vňať, celé čierne korenie, 2 klinčeky, 40 g masti, 40 g hladkej múky, 2 dl smotany. 2 žĺtky, 1 žemľa
Postup: Vyčistené a umyté ryby pokrájame na menšie kusy a vložíme do studenej, osolenej vody. Pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu, zeler, bobkový list, zelenú petržlenovú vňať, celé čierne korenie, klinčeky a všetko spolu uvaríme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a rozdelíme do tanierov. Na masti opražíme múku, zalejeme ju vývarom a varíme 20 minút. Potom pridáme zvyšok precedeného vývaru z rýb a pokrájanú zeleninu, prilejeme smotanu a rozšľahané žĺtky, necháme prevrieť a zalejeme ryby na tanieroch. Podávame s kockami žemle opraženými nasucho.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára