29. 6. 2009

Námornícke mäso

Suroviny: 40 dag hovädzieho mäsa zo stehna, 3 dag slaniny, 3 dag hladkej múky, 3 dag masti, 8 dag koreňovej zeleniny, 4 dag cibule, bobkový list, tymian, borievky, 1 dl kyslej smotany, soľ, voda 

Postup: Hovädzie rezne popreťahujeme úzkymi prúžkami údenej slaniny, zľahka ich obalíme v múke a opečieme na masti. Potom ich vyberieme a na masti opražíme očistenú, pokrájanú mrkvu, zeler a petržlen. Pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú necháme zapeniť, koreniny, opečené rezne, soľ, trochu vody, prikryjeme a dusíme. Mäkké rezne vyberieme, k šťave prilejeme zátrepku z kyslej smotany a zvyšku múky, povaríme a precedíme na mäso. Mäso podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: