30. 6. 2009

Baranie mäso so šampiňónmi

Suroviny: 400 g baranieho mäsa, 40 g tuku, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, 1 dl bieleho vína, 1 dl mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, tymian, bobkový list, 100 g šampiňónov, 1 dl smotany, 1 žĺtok, 1 lyžička citrónovej šťavy 

Postup: Mäso pokrájame na kocky alebo na hrubšie rezance, ktoré opražíme v rozohriatom tuku a vyberieme. Na tuku po opekaní mäsa opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, vložíme späť mäso, zaprášime múkou a opražíme. Podlejeme vínom a mäsovým vývarom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme tymian a bobkový list, prikryjeme a udusíme do polomäkka. Potom pridáme očistené pokrájané šampiňóny a dodusíme. Nakoniec pokvapkáme smotanou, v ktorej sme rozšľahali žĺtok a citrónovú šťavu. Podľa chuti môžeme pridať aj očistené rajčiaky pokrájané na osminky.




Žiadne komentáre: