Postup: 500 g polohrubej múky, 30 g droždia, 50 g cukru, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 150 g Hery, 50 g mandlí, citr.kôra, - spracovať na cesto, rozvaľkať, natrieť plnkou, zrolovať, 20 min. kysnúť vo forme, upiecť.
Plnka: 250 g mletého maku, ½ mlieka, 1 vanilkový puding, 1 PL Hery, 1 žĺtok, 100 g kryštáloveho cukru, 200 g praškoveho cukru, l bielok, šťava z l citróna.
Mak zaliať 1/8 l vriaceho mlieka. Zo zvyšku mlieka uvariť puding s cukrom, žitkom, pridať Heru, zmiešať s makom.
Poleva: práš.cukor, citr.šťava, bielok vymiešať, posypať mandľami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára