Suroviny: 1 predný diel kozľaťa, 4 dag masti, voda,sol
Plnka: 5 dag masla, 2 žĺtky, 3 žemle, 1 dl mlieka, 2 bielky, 2 dag strúhanky, zelený petržlen, čierne korenie, soľ
Postup:Predný diel kozľaťa vykostíme, ostrým nožom urobíme z jednej strany otvor, ktorý posolíme, naplníme a zašijeme. Kozľa povrchu posolíme, dáme na pekáč s rozpálenou masťou, pridáme kosti, podlejeme malým množstvom vody a pečieme. Z upečeného kozľaťa odstránime cvernu, pokrájame a podávame s precedenou šťavou.
Plnka: Maslo vymiešame so soľou a žĺtkami, pridáme nadrobno pokrájané žemle navlhčené mliekom, posekaný zelený petržlen, korenie, podľa potreby strúhanku a z bielkov tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára