Suroviny: 800 g jahňacieho mäsa, 50 g oleja, soľ, mleté čierne korenie, vývar, 2 strúčiky cesnaku, 1 štipľavá paprička, zelená petržlenová vňať
Postup: Mäso umyjeme, osušíme a vcelku opražíme zo všetkých strán na oleji. Potom osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podlejeme a pečieme prikryté v rúre na miernom ohni. Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou. Cesnak rozotretý v soli, nadrobno pokrájanú štipľavú papričku a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať opražíme na zvyšku oleja, zalejeme šťavou z pečeného mäsa a krátko podusíme. Takto pripravenou šťavou polejeme mäso a odkryté dopečieme. Počas dopekania ho často potierame šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára