30. 6. 2009

Jahňacina na hubách

Suroviny: 1 jahňacie stehno, 50 g masti, 2 cibule, zelená petržlenová vňať, 100 g čerstvých húb, 20 g hladkej múky, soľ, 0,25 l kyslej smotany 

Postup: Jahňacie stehno odblaníme a opražíme na rozohriatej masti zo všetkých strán. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, osolíme a pečieme prikryté 30 minút. Pridáme na plátky pokrájané huby, opäť prikryjeme a udusíme do mäkka. Potom mäso odkryjeme a zapečieme. Upečené mäso vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou a povaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Mäso vykostíme, pokrájame na tenké plátky a prehrejeme v pripravenej omáčke. Podľa chuti môžeme okysliť a osladiť.
.

Žiadne komentáre: