25. 6. 2009

Plnené vyprážané vajcia

Suroviny: 4 vajcia, 2 dag masla, 2 lyžice kyslej smotany, soľ, čierne korenie, 4 dag hladkej múky, 1 vajce, 4 dag strúhanky, 6 dag oleja.Majonézová smotanová omáčka: 1 žĺtok, 6 dag oleja, soľ, lyžička horčice, práškový cukor, citrónová šťava, 2 lyžice mlieka, 1 dl šľahačky 

Postup: Vajcia uvarené na tvrdo a vychladnuté rozkrojíme, žĺtky vyberieme a vymiešame ich s maslom, smotanou, soľou a čiernym korením. Potom polovice vajec touto plnkou naplníme, spojíme ich, obalíme v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke a vyprážame v horúcom oleji. Vyprážané vajcia podávame s majonézovou smotanovou omáčkou.
Majonézová smotanová omáčka: Žĺtok, soľ, horčicu miešame a postupne prikvapkávame olej. Do zhustnutej majonézovej zmesi pridáme práškový cukor, citrónovú šťavu, mlieko, dobre spolu premiešame a pridáme ušľahanú sladkú smotanu.


Žiadne komentáre: