Suroviny: 200 g teľacieho mäsa, 8 väčších kalerábov, 30 g ementálu, 1 vajce, 1 cibuľa, mäsový (hydinový vývar), olej, 1 lyžica mlieka, 1 lyžica masti na vymastenie misy, 1 lyžica strúhanky, 1 čajová lyžička nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Teľacie mäso nakrájame na malé kocky. Kaleráby očistíme a dužinu čiastočne vydlabeme. Cibuľu nasekáme nadrobno, speníme v rozpálenom oleji, pridáme mäso, opražíme, osolíme a okoreníme. Podlejeme dvoma lyžicami mäsového vývaru a udusíme domäkka.Pridáme nasekanú vydlabanú dužinu z kalerábov, trochu podusíme, odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty zamiešame vajce, petržlenovú vňať, strúhanku a mlieko. Pripravenou zmesou naplníme kaleráby, uložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme mäsovým vývarom. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď sú kaleráby mäkké, posypeme ich nastrúhaným syrom a zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára