3. 6. 2009

Kapusta s bravčovým mäsom

Suroviny: 500 g bravčového pliecka, 500 g bravčového bôčika, 2 až 3 hlávky kapusty, 200 ml smotany, 2 lyžice múky, kôpor, trocha octu, soľ

Postup: Mladú kapustu očistíme, nakrájame a dáme povariť do osolenej vody. Potom precedíme. Bravčové pliecko a bôčik dáme do hrnca, navrch položíme celý kôpor a spolu s kapustou varíme v takom množstve vody, aby celý obsah bol vodou zakrytý. Podľa chuti dosolíme. Keď je kapusta a mäso mäkké, kôpor vyberieme. V smotane rozmiešame múku, vlejeme do kapusty a povaríme. Podľa chuti môžeme pridať aj ocot. Podávame so zemiakovou kašou alebo s kysnutou knedľou.

Žiadne komentáre: