20. 7. 2016

Citrónový nákyp s vínovým šodó

110 g práškového cukru., 6 vajec., šťava z 1 citróna., 20 g práškového cukru do snehu., 30 g hrubej múky., 40 g strúhanky
Cukor a žĺtky vymiešame. Po troške pridávame šťavu z celého citróna a postrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme doň cukor a znovu prešľaháme. K vymiešaným žĺtkom pridáme hrubú múku, strúhanku a ušľahaný sneh. Všetko spolu premiešame a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Dáme do rúry a upečieme při miernom ohni. Podávame s vínovým šodó.
VÍNOVÉ ŠODÓ: 2 dl bieleho vína., 80 g práškového cukru., 3 žĺtky., kôra a šťava z ½ citróna
Vo víne dobre zamiešame cukor, žĺtky, šťavu a postrúhanú citrónovú kôru. Za stáleho šľahania varíme kým zhustne. Šodó nenecháme zovrieť.

Žiadne komentáre: