Suroviny: 8 väčších cibúľ, 1 lyžička masti na vymastenie misy, mäsový vývar, 1 čajová lyžička cukru.
Plnka: 200 g uduseného teľacieho mäsa, 50 g čerstvých húb, 1 vajce, 1 lyžica oleja, 2 strúčiky cesnaku, strúhanka, mleté čierne korenie, soľ.
Postup:Očistené cibule krátko povaríme v osolenej a osladenej vode. Vyberieme, vŕšky skrojíme a vnútro opatrne vydlabeme. Potom ich naplníme plnkou, uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme mäsovým vývarom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme domäkka.
Plnka: Vydlabané vnútro z cibúľ nasekáme nadrobno a opražíme v rozpálenom oleji. Pridáme udusené mäso, ktoré sme nakrájali na malé kúsky a očistené huby nakrájané na tenké plátky. Všetko spolu opražíme a podusíme.Pridáme rozotretý cesnak, necháme vychladnúť, osolíme, okoreníme a premiešame s vajcom a strúhankou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára