Suroviny: 4 veľké (8 malých) zeleninové papriky, 100 g ementálu, 4 paradajky, 1 lyžica masti na vymastenie, mäsový vývar (instant), soľ
Plnka: 300 g bravčového mäsa, 2 vajcia, 2 žemle, 2 lyžice mlieka, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Papriky zbavíme jadrovníkov, umyjeme, naplníme pripravenou plnkou a vložíme do vymastnej ohňovzdornej misy. Obložíme ich nakrojenými paradajkami, osolíme a posypeme nastrúhaným ementálom. Podlejeme mäsovým vývarom a vo vyhriatej rúre upečieme.
Plnka: Umyté a nakrájané mäso pomelieme spolu s nakrájanou cibuľou. Pridáme na malé kocky nakrájané žemle, ktoré sme sparili horúcim mliekom, rozšľahané vajcia a mleté korenie. Podľa chuti osolíme a dobre premiešame.Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára