25. 6. 2009

Nátierka z maďarskej salámy

Suroviny: 200 g maďarskej salámy, 100 s rastlinného nátierkového masla, 100 g ľahko rozotieratetného syrokrému, 4 lyžice hustej smotany, 1 zväzok reďkoviek, soľ, nadrobno posekaná pažítka 

Postup: Maďarskú salámu zomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na prípravu nátierky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, ľahko rozotieratrateľný syrokrém, hustú smotanu, umytú a na hrubom strúhadle postrúhanú reďkovku a podľa potreby soľ. Všetko spolu dobre zmiešame a natierame na pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pažítkou. Vhodnou prílohou k tejto nátierke sú čerstvé rajčiaky alebo zeleninová paprika.



Žiadne komentáre: