Suroviny: 600 g rybieho mäsa, 1 karotka, 1 petržlen, štvrť zeleru, 1 bobkový list, celé čierne i nové korenie, soľ, 1 žemľa, trocha mlieka, 1 žĺtok uvarený na tvrdo, 30 g hladkej múky, 1 lyžica oleja, 2,5 dl smotany, mletý muškátový kvet, zelená petržlenová vňať
Postup: Rybie mäso vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridáme očistenú karotku, petržlen, zeler, bobkový list a celé čierne i nové korenie, osolíme a pomaly uvaríme do mäkka. Vývar precedíme a mäso vykostíme. K vykostenému mäsu pridáme žemľu namočenú v mlieku, uvarený žĺtok a všetko spolu zomelieme. Múku opražíme na oleji, zalejeme trochou vývaru, rozvaríme a pridáme do polievky spolu s ochuteným zomletým mäsom. Uvarenú polievku pretrieme cez sito, zjemníme smotanou a ochutíme mletým muškátovým kvetom a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára