3. 6. 2009

Hráškový puding s údeným mäsom

Suroviny: 200 g uvareného údeného mäsa, 200 g vylúpaného zeleného hrášku, 3 vajcia, 200 ml mlieka, 80 g hrubej múky, 60 g tuku, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Na menšej časti tuku udusíme hrášok takmer domäkka. Zvyšný tuk vymiešame so žĺtkami a soľou, pridáme udusený hrášok, uvarené a na kúsky nakrájané údené mäso a mlieko rozmiešané s múkou. Nakoniec primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a zľahka premiešame. Dáme do vymastenej a vysypanej pudingovej formy, formu uzavrieme a varíme v pare alebo vo vodnom kúpeli asi 40 minút.Uvarený puding vyklopíme, nakrájame a posypeme petržlenovou vňaťou. Namiesto údeného mäsa môžeme pripraviť hráškový puding aj s pečeným hydinovým mäsom.


Žiadne komentáre: