26. 6. 2009

Gulášová polievka s rajčiakmi

Suroviny: 400 g predného hovädzieho mäsa, 50 g masti, 1-2 cibule, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 2 zeleninové papriky, 4 rajčiaky, 1 dl kyslej smotany 

Postup: Mäso pokrájame na malé kocky. Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mäso a opražíme. Potom okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou, osolíme, podlejeme a udusíme do polomäkka. Zeleninové papriky zbavíme jadrovníkov, pokrájame na rezance a pridáme k mäsu. Neskôr pridáme olúpané a pokrájané rajčiaky, dolejeme vodu a uvaríme do mäkka. Pred podávaním pridáme do každej porcie lyžičku kyslej smotany. Podľa chuti môžeme do polievky pridať aj posekanú zelenú petržlenovú vňať alebo pokrájanú pažítku.

Žiadne komentáre: