19. 6. 2009

Fazuľová nátierka so sladkokyslými uhorkami

Suroviny: 250 g fazule, soľ, 50 g rastlinného nátierkového masla, 2 sladkokyslé uhorky, 1 natvrdo uvarené vajíčko, 2 lyžice jogurtu, nadrobno posekaný kôpor 

Postup: Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Scedíme a necháme trochu vychladnúť. Pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do misky, pridáme rastlinné nátierkové maslo, nadrobno posekané sladkokyslé uhorky, natvrdo uvarené postrúhané vajíčko a dve lyžice jogurtu. Všetko dôkladne premiešame a natierame na chlieb, pečivo alebo hrianky opražené na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekaným kôprom.

Žiadne komentáre: