Suroviny: 250 g suchej bielej fazule, 300 g údeného bôčika (prerastenej údenej slaniny), 250 g kyslej kapusty, 250 ml kyslej smotany, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 30 g masti, 20 g hladkej múky, soľ
Postup: Deň vopred namočíme fazuľu do prevarenej a vychladnutej vody. Pred prípravou pridáme k fazuli na kocky nakrájaný údený bôčik a varíme domäkka.V rozpálenej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, opražíme a zaprášime múkou. Prikryjeme a udusíme do polomäkka. Polomäkkú kapustu premiešame s uvarenou fazuľou. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a rozotretý cesnak. Podľa chuti osolíme a premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára