Suroviny: 10 artičokov, 40 g prerastenej údenej slaniny, 100 g zeleného hrášku, 4 mladé cibuľky, 2 lyžice oleja, 2 lyžice strúhanky, mäsový vývar, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej zelerovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Mladé cibuľky nakrájame a speníme v rozpálenom oleji. Pridáme prerastenú údenú slaninu, ktorú sme nakrájali na malé kúsky, opražíme a primiešame zelenú zelerovú vňať, strúhanku a zelený hrášok.Všetko osolíme, okoreníme, podlejeme trochou mäsového vývaru a domäkka udusíme.Artičoky vydlabeme lyžičkou, naplníme uduseným hráškom, podlejeme vývarom a udusíme domäkka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára