9. 11. 2012

Zemiaky s kyslou kapustou a slaninou

zemiaky,kyslá kapusta,slanina,cibuľa,sušená drvená červená paprika (nemusí byť),bravčová masť,soľ

Zemiaky uvaríme vo vode aj so šupkou, vodu zlejeme, potom zemiaky nakrájame na štvrtinky, prípadne na kolieska. Kyslú kapustu necháme odkvapkať tak, aby v nej ostalo čo najmenej jušky a vložíme do hrnca s vodou. Slaninu nakrájame na drobné kocky a doložíme ku kapuste. Potom spoločne varíme, kým kapusta trochu nezmäkne, môže však ostať jemne chrumkavá. Nakoniec to prelejeme cez sito, aby sme sa zbavili vody, v ktorej sa varilo.
Na bravčovej masti popražíme nasekanú cibuľu, na záver môžeme pridať trochu červenej sušenej drvenej papriky. Zemiaky a uvarenú kyslú kapustu so slaninou zmiešame a zalejeme popraženou cibuľou s masťou. Dosolíme podľa chuti.

Zemiaky s kyslou kapustou a slaninou

Žiadne komentáre: