8. 11. 2012

Trešeník

500 g kyslej kapusty,300 g polohrubej múky,½ balenia prášku do pečiva,200 ml acidofilného mlieka,80 g tuku na pečenie Hera,soľ

Kapustu nakrájame a na doske ju premiešame s múkou, kypriacim práškom a s trochou soli. Pridáme 100 ml mlieka a tuk na pečenie Hera. Vypracujeme cesto, do ktorého podľa potreby pridáme acidofilné mlieko – ak je cesto príliš tuhé alebo múku – ak je cesto riedke.Dosku dobre pomúčime, valčekom cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a na hrúbku približne 1 cm. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme zvyšným acidofilným mliekom. Vidličkou ho popicháme.Takto naplnený plech vložíme asi na 30 až 40 minút do rúry vyhriatej na 190 °C a jeho obsah upečieme. Trešeník podávame ku kapustnici alebo ako samostatné jedlo s kyslým mliekom.

Žiadne komentáre: