6. 11. 2012

Pečený bôčik plnený s kyslou kapustou

800 g prerasteného bravčového bôčika,soľ,mleté čierne korenie
plnka : 350 g kyslej kapusty,cibuľa,olej,3 strúčiky cesnaku

Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak, aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak, aby plnka počas pečenia nevytiekla. Potom mäso osolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou.Takto pripravený bôčik prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a domäkka upečieme. Počas pečenia obraciame a podlievame výpekom.Mäkké mäso odkryjeme a upečieme do červena.Plnku pripravíme z drobno nakrájanej cibuli, ktorú opražíme naoleji, k nej pridáme kyslú kapustu, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak a dusíme domäkka.

Žiadne komentáre: