6. 11. 2012

Pečený bôčik na kyslej kapuste

1 kg bravčového bôčiku,kyslá kapusta,mleté čierne korenie, mletá červená paprika,drvená rasca,soľ

Keď máme všetky suroviny pripravené a máme zapnutú rúru na 180 °C, tak olejom namažeme plech – môžeme ho vymazať rukami Potom plech vystelieme kyslou kvasenou kapustou bez šťavy. Podlejeme ju 200 až 300 ml teplej vody. Bôčik naporciujeme a posolíme, posypeme čiernym korením, paprikou a rascou –samozrejme z oboch strán. Naukladáme ho na rozloženú kapustu. Keď chceme, môžeme pridať plátky cesnaku. Plech potom šupneme do vopred vyhriatej rúry a približne za 45 minút z nej vyberieme plech s chrumkavým,šťavnatým bôčikom.

Žiadne komentáre: