mäsová plnka : 500 g mleté mäso,cibuľa,2 lyžice oleja,veľká zrelé paradajka, 200 g sekaných konzervovaných paradajok (aj čerstvé), Maggi kocka - vegeta, jemne nasekaná petržlenová vňať,soľ, korenie, trochu sladká paprik
Cibuľu podusíme na oleji, pridáme
mäso, dusíme cca 10 minút. Pridáme strúhanú paradajku a 200 g. sekaných
paradajok a okoreníme. Varíme kým sa tekutina odparí. Asi 15 min. pred
koncom pridáme petr. vňať
bešamel : 1 l mlieko,3 lyžice margarínu,2 lyžice oleja,šálka múky,2 vajcia, soľ a korenie na dochutenie
bešamel : 1 l mlieko,3 lyžice margarínu,2 lyžice oleja,šálka múky,2 vajcia, soľ a korenie na dochutenie
Roztopíme, zohrejeme maslo a olej,
pridáme múku premiešame a pomaly, za stáleho miešania prilievame mlieko.
Osolíme, okoreníme a varíme niekoľko minút až do zhustnutia. Zoberieme
z ohna a pridáme dve vyšľahané vajíčka. 100 gramov. strúhaný tvrdý syr asi 50 g parmezán
Do vymasteného pekáča dáme polovicu cestovín, posypeme polovicou strúhaného syra a pokvapkáme trochou bešamelu. Dáme mäso a zvyšok cestovín. Posypeme syrom a zalejeme bešamelom. Navrch dáme parmezán a zapekáme pri 200 °C po dobu 45-50 minút.
Do vymasteného pekáča dáme polovicu cestovín, posypeme polovicou strúhaného syra a pokvapkáme trochou bešamelu. Dáme mäso a zvyšok cestovín. Posypeme syrom a zalejeme bešamelom. Navrch dáme parmezán a zapekáme pri 200 °C po dobu 45-50 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára