8. 11. 2012

Zapečená kyslá kapusta s klobásou

400 g zemiakov,soľ,125 ml mlieka,20 g masti,20 g strúhanky,50 g slaniny,300 g kyslej kapusty,150 g klobásy alebo inej údeniny, 125 ml kyslej smotany,30 g tvrdého syra

Zemiaky umyjeme, olúpeme a uvaríme v osolenej vode. Keď sú zemiaky mäkké, prelisujeme ich a prešľaháme spolu s horúcim mliekom na hladkú kašu.Slaninu nakrájame na drobné kocky, potom ju rozškvaríme a podusíme na nej kyslú kapustu. Ohňovzdornú misu vytrieme masťou, vysypeme strúhankou a rozotrieme pripravenú zemiakovú kašu. Udusenú kapustu vložíme na zemiakovú kašu a na ňu naukladáme kolieska klobásy. Všetko zalejeme rozšľahanou kyslou smotanou a posypeme postrúhaným syrom. Takto naplnený pekáč vložíme do vyhriatej rúry a jeho obsah zapečieme. Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre: