9. 11. 2012

Zemiakový závin s kyslou kapustou

500 g v šupke uvarených zemiakov,150 g hrubej múky,50 g krupice, vajce, soľ, slanina, cibuľa
plnka : 300 g kyslej kapusty, 50 g masla,300 g klobásy alebo vareného údeného mäsa,strúčik cesnaku,mleté čierne korenie, soľ


Kapustu vyžmýkame a na podusíme na masle. Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Klobásu alebo mäso pomelieme a vmiešame do kapusty. Zemiaky ošúpeme, prelisujeme a s múkou, krupicou, soľou a vajcom vypracujeme cesto. Zemiakové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik hrúbky 1 cm. Naň rozotrieme plnku a zvinieme. Závin zabalíme do vlhkého obrúska, konce dobre zviažeme špagátom a vo vode vo väčšej nádobe 30 min varíme.Potom závin vybalíme z obrúska, režeme na plátky asi 2 cm hrubé.Podávame poliate rozpraženou slaninou s cibuľou a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: