6. 11. 2012

Slanecke zemiaky s kyslou kapustou a slaninou

zemiaky,kyslá kapusta,slanina,cibuľa,sušená drvená červená paprika – nemusí byť,bravčová masť, soľ

Zemiaky uvaríme vo vode aj so šupkou, vodu zlejeme, potom zemiaky nakrájame na štvrtinky, prípadne na kolieska.Kyslú kapustu necháme odkvapkať tak, aby v nej ostalo čo najmenej šťavy a vložíme do hrnca s vodou. Slaninu nakrájame na drobné kocky a doložíme ku kapuste. Potom spoločne varíme, kým kapusta trochu nezmäkne, môže však ostať jemne chrumkavá. Nakoniec to prelejeme cez sito, aby sme sa zbavili vody, v ktorej sa varilo.Na bravčovej masti popražíme nasekanú cibuľu, na záver môžeme pridať trochu červenej sušenej drvenej papriky. Zemiaky a uvarenú kyslú kapustu so slaninou zmiešame a zalejeme popraženou cibuľou s masťou. Dosolíme podľa chuti.

Žiadne komentáre: