6. 11. 2012

Plnená kapusta so smotanou

300 g bravčového mäsa,400 g ryže,2 PL tuku, cibuľa, 1 PL múky, 400 g kyslej kapusty aj s listami, kyslá smotana, údená slanina, sladká mletá červená paprika, mleté čierne korenie,soľ
 

Umyté mäso nakrájame na menšie kocky a vložíme na cibuľový základ. Osolíme, okoreníme, pomiešame vo vlastnej šťave. Dusíme, kým cibuľa a mäso zmäkne a vytvorí sa papriková hustejšia šťava. Mäso premiešame s vopred uvarenou ryžou a naplníme kapustné listy. Nádobu vyložíme plátkami údenej slaniny, rozložíme polovicu kyslej kapusty, potom plnené kapustné listy vedľa seba, na vrch vložíme druhú polovicu kyslej kapusty. Všetko zalejeme smotanou rozmiešanou s múkou a vodou z kyslej kapusty tak, aby bolo všetko zakryté. Takto pripravené jedlo pod pokrievkou asi 40 až 50 minút v rúre udusíme.Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: