balenie kyslej kapusty,2 paradajkové pretlaky,zeleninovú koreniacu zmes, 600 g mletého bravčového mäsa, 200 g mletého hovädzieho mäsa, čabajskú klobásu, cibuľa, cesnak, múka,4 žemle, cukor, kečup, mleté čierne korenie, soľ, rascu, 2 vajcia, kyslú smotanu
Do hrnca vložíme kyslú kapustu, pridáme paradajkový pretlak, kúsok čabajskej klobásy a necháme variť. Z mletého mäsa vypracujeme zmes ako na karbonátky – pridáme vajce, žemle, korenie, zeleninovú koreniacu zmes, cibuľu nakrájanú na kocky a prelisovaný cesnak. Z pripravenej mäsovej zmesi postupne vyformujeme guľky, ktoré lyžicou vkladáme do variacej sa kapusty, kde ich necháme povariť. Hotové guľky vložíme na tanier. Na každú porciu pridáme 1 ČL kyslej smotany.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára