zemiaky,kyslá kapusta,cibuľa,2 až 3 strúčiku cesnaku,trochu oleja,klobáska alebo párky,údené mäso – čo doma nájdeme, rasca,soľ,vegeta,mletá červená paprika
Zemiaky uvaríme v šupke. Keď sú uvarené a vychladnuté, ošúpeme ich a nakrájame na kocky – tu je dôležité, aby sme zemiaky uvarili tak akurát, lebo ak ich uvaríme moc, tak pri krájaní sa budú moc rozpadávať a vznikne nám z toho “kaša”. Cibuľu nakrájame na jemno a opečieme na troche oleja. Keď začína cibuľka sklovitieť, pridáme nasekaný alebo pretlačený cesnak -kto má ako rád. Chvíľu opečieme. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku a spolu s cibuľou a cesnakom ešte opekáme.Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, trochu vegety, soli a rasce – premiešame a opekáme, kým sa zemiaky nezačnú jemne pripekať.Tesne pred koncom môžeme pridať trochu mletej papriky.Na záver pridáme kyslú kapustu, ktorú len premiešame a prehrejeme, nie je potrebné ju dlho opekať, lebo potom sa moc vysuší a nieje už taká chutná. Podávame teplé. Jedlo môžeme pripravovať aj vo veľkej teflónovej panvici typu wok, takže sa nám to tam nikdy nepripáli – len pekne opečie. Gramáž nie je uvedená, je to jednoduché jedlo, u ktorého si množstvo jednotlivých ingrediencií ľahko prispôsobíme počtu osôb. Zemiaky s kyslou kapustou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára