5. 11. 2012

Lasagne prekladané kapustou

balenie lasagní,téglik kyslej smotany,červenú papriku, 500 g kyslej kapusty,250 g strúhaného syra, cibuľu, mleté čierne korenie, maslo, cukor, soľ, malý paradajkový pretlak, šťavu z polovice citróna

Papriku nakrájame na tenké pásiky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji.Pridáme papriku, pretlak, kyslú kapustu, citrónovú šťavu a varíme asi 5 minút. Primiešame kyslú smotanu, soľ, korenie, krátko povaríme a odstavíme. Na vymastený pekáč vložíme vrstvu lasagní, vrstvu zeleninovej zmesi, opäť vrstvu lasagní a ďalej opakujeme. Najvrchnejšiu vrstvu posypeme syrom a kúskami masla. Vložíme asi na 45 minút do rúry vyhriatej na 180 °C a je ho obsah upečieme.

Žiadne komentáre: