9. 11. 2012

Zemiaky prekladané kyslou kapustou

10 uvarených zemiakov,1 kg premytej kyslej kapusty, cibuľa, huby – dubáky, suchohríby, šampiňóny, mleté čierne korenie, kečup, soľ, nastrúhaný syr

Zemiaky vložíme variť v šupke. Hríby udusíme na cibuľke. Nakrájame si cibuľku na drobné kocky a smažíme do ružova. Umyjeme kyslú kapustu – čím ju zbavíme kyslosti. Potom ju vložíme na cibuľu, osolíme, okoreníme, môžeme pridať vegetu, mletú rascu a dusíme 20 minút.Na vymastený pekáč ukladáme: zemiaky nakrájané na kolieska,vrstvu udusenej kyslej kapusty, udusené hríby, kečup, a znovu tie isté vrstvy ešte raz.Takto naplnený pekáč vložíme asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 250 °C a pe čieme. Pred dopečením zasypeme strúhaným syrom a znovu vložíme do rúry, aby sa nám syr trošku pripiekol a roztiekol.

Žiadne komentáre: