5. 11. 2012

Koložvárska hubová kapusta

300 g kyslej kapusty,200 g húb – suchohríby, masliaky, 150 g ryže,2 veľké cibule,soľ,mletá červená paprika,mleté čierne korenie,drvená rasca,olej, maslo alebo bravčová masť- na dusenie a vymastenie zapekacej misy,kelímok kyslej smotany, vajce

Na jednej veľkej cibuli, nakrájanej nadrobno udusíme huby, osolíme, okoreníme. Druhú cibuľu tiež nakrájame nadrobno, podusíme,pridáme mletú červenú papriku, a podusíme na nej kyslú kapustu. Ryžu uvaríme spôsobom, ktorý bežne používame, v tomto prípade uprednostňujem varenie vo varnom vrecku, bez ochucovania, len v osolenej vode.Do jemne vymastenej zapekacej misy ukladáme striedavo preddusenú kapustu, ryžu a podusené huby. Pre tých, ktorí uprednostnia sýtejšiu verziu uvádzame, že na vrstvu kapusty je možné rozložiť klobásku nakrájanú na kolieska.Povrch jedla polejeme zmesou kyslej smotany a vajíčka s pridaním soli.

Žiadne komentáre: