mlieko,veľké 2 PL cukru,40 g droždia,500 g hrubej múky, soľ, maslo
plnka: 400 g kyslej kapusty,mleté čierne korenie,30 g masti
Z trošky mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí ho spracujeme s múkou a vlažným mliekom na vláčne cesto,ktoré pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vaľkáme na doske, nakrájame na štvorce. Do stredu štvorcov vložíme udusenú kapustu. Cesto spojíme zlepením protiľahlých koncov. Vzniknuté bochníčky rozvaľkáme na placky, ktoré necháme chvíľu podkysnúť. Potom ich po oboch stranách na rozohriatej sporákovej platni opekáme.Po opečení placky potrieme roztopeným maslom. Podávame s kyslým mliekom, cmarom alebo žinčicou. Plnku pripravíme tak, že kyslú kapustu nasekáme, okoreníme,na masti domäkka udusíme a necháme vychladnúť. Sarisske plnene placky
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára